Åben Meditationsgruppe

Vi vil prøve noget nyt i Horsens Valgmenighed.

HVAD
En åben meditationsgruppe. "Åben" betyder, at alle der har lyst kan være med til en eller flere af vores samlinger. "meditations-gruppen" er en gruppe som samles omkring kristen meditation.

HVORNÅR og HVOR
Vi regner med at gruppen kommer til at mødes én gang om måneden, (i første omgang intil sommer 2021).
Første gang er: 26. november kl 19:30
Vi mødes hos Tobias og Laura Ramlov, Tyrrestrupvej 11, 8700 Horsens

HVORDAN
Vi forstiller os at en samling kunne have dette forløb(19:30-20:30):
- tilbedelse og/eller nærværsøvelser
- inledning til stilheden (10 min)
- stilhed 15-20 minutter
- lytterunde, mulighed for at dele oplevelser fra stilheden
(efterfølgende mulighed for at drikke en kop kaffe eller the sammen)

Indledningen til stilhed vil have forskellig karakter fra gang til gang. Det kan være generelle tanker om stilhed og mødet med Gud eller forskellige metoder til at være i stilheden. Indtil sommer vil vi give en kort introduktion til disse metoder: centrerende bøn, Jesus bønnen, det kærlige tilbageblik, bibelmeditation, lectio devina. Hver gang vil der være 15-20 minutters stilhed, hvor man kan afprøve tankerne fra indledningen eller blot være i stilheden.

HVORFOR
I den kristne kirke er der mange åndelige strømme. En af dem er den kontemplative. Det har været en stærk tradtion i klosterbevægelse og er i vores tid er strømmen blevet genopdaget af retræte-bevægelsen, pilgrimsbevægelse m.fl.
Vi tror der kan være noget berigende til os i netop den tradition. Den er meget modkulturel med fokus på stilhed, langsomhed og nærvær. Men måske netop derfor er der noget vigtigt til os idag.

Målet med gruppen er at hjælpe hinanden med at blive stille foran Gud, at blive opmærksom på Hans nærvær og lade sig forandre i mødet med Ham.

HVEM
Alle der har lyst til at undersøge stilheden og meditationen er velkomne; uanset om man aldrig har prøvet det før eller om man har gjort sig mange erfaringer og blot ønsker et fællesskab omkring stilheden.

Gruppen ledes af Tobias Ramlov og Valgmenighedspræst Lars Meilandt Hansen.